11 Apr 2012

Articles

Etika e shoqerimit dhe vellazerimit sipas Gazaliut Omer Musa Ai që është zhytur krejtësisht në dashuri ndaj Allahut, vazhdimisht dëshiron ta kënaqë Atë dhe dëshiron t’a takojë në Ahiret, edhe kur e do dikë tjetër, dashuria e tij do të trajtohej për hirë të Allahut. Themi kështu sepse është e

0
10 Apr 2012

Miku i Allahut

TË JESH MIKU I ALLAHUT XH.SH. Allahu xh.sh. na ka krijuar që ne ta adhurojm Atë. Ashtu siq na lajmëron Ai Fuqiploti në Kur’anin famëlartë ku thotë: – “Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë.” Në qoftëse adhurojm Allahun xh.sh ashtu siç na

0